Bakgrund

Inspireras med och av Malin Hammar

2009 flyttade Malin Hammar hem till Sverige, efter över 30 år boende i utlandet. Under årens lopp har hon studerat och arbetat i 11 länder och lärt sig att tala 6 språk.

Hennes resa började med den internationella studentexamen The International Baccalaureate på United World College of the Atlantic i Wales i England. Därefter följde spanska språkstudier vid Universitetet i Salamanca i Spanien och en flytt till Frankrike för att lära sig det franska språket. I Frankrike erhöll Malin en Alliance Francaise, vilket är det högsta möjliga språkdiplomeringen för en utlänning.

Malins resa inom språkvärlden lade sedan grund för den slutgiltliga utbildningen, inom Hotel Management på Centre International de Glion, i Schweitz. När denna utbildning avslutades reste hon hem till Sverige och arbetade under två års tid som konferensvärdinna på Mariehill, ett konferenscenter på Djurgården i Stockholm.

1986 var det återigen dags att lämna Sverige, denna gång för 23 års arbete med hela världen som arbetsfält. Malin flyttade först till New York, där hon anställdes som internationell försäljningschef på The Plaza Hotel. Anställningen fungerade som en inspirerande och motiverande “skola” inom internationell försäljning, där hon lärde sig de grunder som sedan banade väg för en karriär inom hotellbranschen.  Malin arbetade även på Hotel Plaza Athenee samt Mayfair Regent i New York, men under åren har hon även arbetat för Oberoi Hotels i Indien, för Hotel Palazzo della Fonte i Italien, i Cairo, Egypten och senast för Tabacon Grand Spa Thermal Resort, i Costa Rica, Central Amerika.

Ovan nämnda hotell har alla varit del av den prestigefyllda hotellorganisationen “Leading Hotels of the World“, som representerar några av världens främsta hotell.

Malin levde sitt liv i högt tempo, med press och höga krav, vilket kom att förändras 2009, då hennes hälsa ställdes på spets. Under loppet av 24 timmar drabbades hon av tre hjärtinfarkter, varpå hon nästintill gick bort. Då hennes mamma hade dött av samma sak när Malin var 15 år gammal, så blev infarkterna en rejäl väckarklocka. För att börja om i livet, minska stressen och ta omhand sig, så valde Malin att flytta hem till Sverige.

Under sin sjukdomstid på sjukhuset i Costa Rica, mötte hon föreläsaren och inspiratören Lasse “brandmannen” Gustavson, vars dotter var inlagd med sprucken blindtarm. Malin och Lasse blev goda vänner och när Lasse föreslog att Malin skulle börja sprida sin berättelse genom föreläsaryrket, så föll alla bitar på plats. Idag är Lasse en god mentor åt Malin.

Malin är utbildad TUFF-föreläsare (Träning och Utbildning För Föreläsare). Kursen leds av de omtyckta och välkända talarna Lasse”brandmannen”Gustavson och Henrik Matsson och innehåller mediaträning ledd av Zarah Tingeling Öberg, en väletablerad journalist och bloggare inom kost och hälsosam livsstil.

Anlita Malin för en annorlunda, glädjefylld, varm och inspirerande, motiverande föreläsning inom internationell kommunikation och försäljning.