Hem för hemlösa

När Malin kom hem till Sverige på hösten 2009, blev hon väldigt illa berörd över alla hemlösa och utsatta i centrala Göteborg. Det var en radikal skillnad från när hon lämnade Sverige 1977. Hon bestämde sig att dra sitt strå till stacken. Resultatet är “Hem för hemlösa”, en ideell föreläsningskväll till förmån för dessa människor som har det svårt. Hon har arbetat tillsammans med Göteborgs Stadsmission och alla intäkter från denna kväll gick just till Stadsmissionen som vet bäst hur pengarna kan nyttjas på bästa sätt.

Den första “Hem för hemlösa” kvällen hände den 20/11/2012 på Lisebergsteatern i Göteborg. Malin föreläste gratis tillsammans med goda vännerna “Brandmannen”  Lasse Gustavson och Michael Södermalm. Tack vare publiken, fick kvällen in 80.115kr som gick till Stadsmissionen.

“Hem för hemlösa” har sin egen hemsida www.hemlosa.org där man kan läsa om de olika föreläsningarna samt boka biljetter direkt på Ticnet. Biljetterna kostar 343kr plus en service avgift på 30kr. Den andra “Hem för hemlösa” hände 18/11 2013 då vi var på Hotell Radisson Blu Scaninavia på Södra Hamngatan i Göteborg. Föreläsarna förutom mig var  Björn Lindeblad, finansvalpen som blev skogsmunk i Thailand. Björn blev röstad till årets sommarpratare 2012, och Manuel Knight, som växte upp i slummen i Atlanta, blev yrkesmilitär och psykolog. Manuel vann stora talarpriset 2011. Den kvällen fick vi in 70.596kr

Den tredje “Hem för hemlösa” bli den 17/11 2014. Igen på Hotell Raidsson Blu Scandinavia. Jag återkommer med vilka föreläsarna blir.

Låt oss alla hjälpas åt att hjälpa de som har det svårt. Tack för att ni kommer.Vi ser fram emot att se er där.